Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Reacția lui Filip la rugămintea Federației Ruse

27 aug. 2017,, 14:32   Politică
7450 9

Duminică, premierul moldovean Pavel Filip a declarat pentru RIA Novosti că poziția Chișinăului privind intenția includerii în ordinea de zi a Adunării Gegnerale a ONU a problemei retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei este cunoscută.

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a făcut această cerere prin intermediul unei scrisori în care opinează că prezența trupelor ruse "reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale".

Fiind întrebat care este reacția Chișinăului la rugămintea Moscovei de a renunța la intenția de a solicita ca problema retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei să fie inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU, Pavel Filip a declarat că poziția Chișinăului este cunoscută.

”Cunoașteți care este poziția Chișinăului, pentru că noi am exprimat-0 în marja ONU. Din acest motiv cred că nu am ce să comentez”, a declarat Filip imediat după ceremonia de depunere de flori de la memorialul Eternitate cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

Sâmbătă, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Adrei Neguța, a transmis Guvernului de la Chișinău rugămintea Rusiei să renunța la intenția de a solicita ca problema retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei să fie inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU.


Anterior, reprezentantul Rusiei la ONU, Vasilii Nebenzea, a declarat că gestul autorităților din Moldova este un pas neprietenesc, care nu contribuie la menținerea păcii.
Pe teritoriul Transnistriei este dislocat Grupul Operativ al Trupelor Ruse, succesor al Armatei a 14-a, care a trecut după destrămarea URSS sub jurisdicția Rusiei. Însă principala sarcină a acestuia este misiunea de pacificare și paza depozitelor de armament.

Și președintele moldovean Igor Dodon a declarat că acțiunile Guvernului de la Chișinău sunt doar niște acțiuni de PR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?