X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon explică în ce constă misiunea sa principală

26 aug. 2017,, 11:33   Politică
4236 12

“Avînd în vedere amenințările la adresa păcii, menționate mai sus, consider că misiunea mea cea mai importantă acum e să descurajez orice tentativă de provocare a unui nou conflict armat pe Nistru”, a declarat șeful statului într-un interviu pentru IPN, notează Noi.md.

El a menționat că își dorește ca următoarele aniversări ale Independenței să ne găsească mai consolidați și integri teritorial, nu dezbinați și dezintegrați definitiv.

“Deci, asigurarea păcii, a neutralității și păstrarea statalității constituie prima mea preocupare. Iar în caz că Guvernul împreună cu majoritatea parlamentară, motivați din exterior, vor încerca să implice Moldova într-un conflict militar regional ca parte a luptei geopolitice din regiune, atunci eu voi fi nevoit să acționez ferm în apărarea păcii și a securității naționale. În calitate de președinte al Republicii Moldova, împreună cu poporul, vom fi îndreptățiți să demolăm această guvernare prin toate căile posibile, inclusiv să convocăm Marea Adunare Națională și să organizăm proteste non-stop.

Noi vrem pace pe meleagul moldav și nu vom permite jocuri tăinuite și periculoase în detrimentul securității cetățenilor Republicii Moldova, iar eu mă voi opune în mod categoric în fața oricăror încercări de a fi antrenați în conflicte sau război. În pofida oricăror presiuni și atacuri politice sau prin mass-media politizată și finanțată de guvernare sau din exterior, eu voi proteja neclintit securitatea și pacea în țară”, a declarat Dodon.

“Totodată, condamn în cel mai categoric mod intenția de lichidare a statalității Republicii Moldova, indiferent de unde vine aceasta, din interior sau din exteriorul țării. Tot felul de grupări, susținute și finanțate în special din afara țării, s-au activizat în ultima perioadă, deși activitatea acestora, reiterez, este una anticonstituțională.

Cel mai grav este că aceste grupări, dar și ideile pe care le împărtășesc, sînt reprezentate și în instituțiile statului, inclusiv în Parlamentul Republicii Moldova și Curtea Constituțională. În același timp, poporul Republicii Moldova este împotriva lichidării statului și unirea cu alt stat. Bazîndu-mă anume pe voința poporului, voi bloca și contracara orice tentativă în acest sens. O voi face prin toate instrumentele posibile și sînt sigur că vom reuși să protejăm statalitatea țării. Vom păstra Republica Moldova pentru urmașii urmașilor noștri”, a adăugat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?