Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șeful diplomației poloneze: Polonia nu este izolată pe plan internațional

25 aug. 2017,, 23:00   Externe
2459 2

Polonia nu se confruntă cu riscul de a fi izolată pe plan internațional, a declarat vineri ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski, care l-a acuzat de asemenea pe președintele francez Emmanuel Macron că nu urmărește evoluțiile din Europa Centrală, transmite Reuters.

Waszczykowski a comentat astfel o afirmație anterioară a lui Macron conform căreia guvernul de la Varșovia se izolează de Europa.

"Polonia nu este izolată", a spus Waszczykowski într-o conferință de presă comună la Varșovia cu omologii din Romînia, Teodor Meleșcanu, și Turcia, Mevlut Cavusoglu, precum și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Găzduim astăzi o întîlnire importantă. Președintele Macron nu urmărește cu atenție știrile, așa că nu știe ce se întîmplă în această parte a Europei. Însă acest lucru se întîmplă uneori", a adăugat șeful diplomației poloneze.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află într-o vizită de două zile în Polonia, unde este desfășurat un batalion al forțelor aliate condus de SUA.


Polonia a decis să se izoleze în Europa și să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene, a declarat vineri, la Varna, președintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită în Bulgaria.

La finalul întrevederii cu președintele bulgar Rumen Radev, șeful statului francez a subliniat că Polonia nu poate determina direcția Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?