Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premierul spaniol vrea o mai bună coordonare în combaterea terorismului

26 aug. 2017,, 01:30   Externe
2140 0

Premierul spaniol Mariano Rajoy a afirmat vineri că va cere, luni, la Paris, în cadrul unui summit al liderilor francez, spaniol, italian și german, discutarea modului în care poate fi îmbunătățită cooperarea europeană în cadrul eforturilor de combatere a terorismului, relatează Reuters și AFP.

''I-am cerut președintelui francez Emmanuel Macron să abordăm această problemă'' în cursul unui mini-summit prevăzut luni la Paris, a anunțat Rajoy în cadrul unei conferințe de presă la Madrid.

''Intenția mea este de a putea să abordăm mai întîi mecanismele actuale de cooperare în UE și de a studia opțiunile pentru a le întări și ameliora'', a declarat el după un consiliu de miniștri consacrat urmărilor atentatelor care s-au soldat cu 15 morți săptămîna trecută în Catalonia.

Rajoy urmează să se întîlnească la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel, șeful guverrnului italian Paolo Gentiloni și șefa diplomației europene Federica Mogherini. Întrevederea era consacrată inițial guvernării zonei euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?