X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Macron: Polonia a decis să se izoleze de Europa

25 aug. 2017,, 19:00   Externe
2940 0

Polonia a decis să se izoleze în Europa și să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene, a declarat vineri, la Varna, președintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită în Bulgaria, transmite Reuters.

La finalul întrevederii cu președintele bulgar Rumen Radev, șeful statului francez a subliniat că Polonia nu poate determina direcția Europei.

Macron a afirmat că dorește ca Bulgaria, care va prelua la 1 ianuarie 2018 președinția semestrială a Consiliului UE, să joace un rol deplin în discuțiile consacrate adîncirii procesului de integrare europeană și că această țară trebuie să facă parte din noua versiune a spațiului Schengen.

În ceea ce-l privește, președintele bulgar Rumen Radev a estimat că directiva UE privind lucrătorii detașați ar trebui să caute un echilibru între țările mai vechi și cele mai noi ale blocului comunitar.

De asemenea, șeful statului bulgar s-a pronunțat pentru o 'abordare cuprinzătoare' pentru a se acoperi diferențele dintre țările vest și est-europene în legătură cu normele care guvernează modalitățile în care companiile din țările cu salarii mai mici detașează lucrători în străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?