X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Fiecare a doua stație de benzină din Moldova fură carburanții de la automobiliști

25 aug. 2017,, 16:21   Societate
5455 2

Investigațiile au arătat că aproape fiecare a doua stație de benzină din Moldova nu toarnă în rezervor întreaga cantitate de combustibil achitat.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Consumatorilor (APC) și jurnaliștii au efectuat o investigație a schemelor de fraudă la benzinăriile din țară. Concluziile lor n-au fost deloc îmbucurătoare: la cele mai multe stații de benzină în timpul achiziției de control în rezervor nu era turnată suficientă benzină.

Industria înșelăciunii automobiliștilor s-a dovedit a fi o afacere bine pusă pe picioare. Inspectorii și jurnaliștii au trecut pe la toate stațiile PECO din Chișinău și din împrejurimi. La fiecare stație de benzină a fost efectuată o achiziție de combustibil de 10 litri. La verificare s-a constatat că fiecare a doua stație de benzină nu a turnat încă cîte aproximativ 100 de grame de benzină. Ținînd cont de traficul auto, proprietarii stațiilor de alimentare cu carburanți pun lunar în buzunare de la fiecare stație zeci de mii de lei.

„Aproximativ 90 de stații din Moldova sînt echipate cu sistem special de comandă de la distanță pentru alimentarea cu combustibil de la coloană. Acesta îl ajută pe operator la fiecare 10 litri să nu umple mai mult decît pînă la 800 de grame rezervorul. Trucul constă în faptul că dacă șoferul suspectează ceva, operatorul va da comanda și combustibilul lipsă va fi turnat în rezervor", le-a povestit unul dintre angajații benzinăriei jurnaliștilor, cu condiția să i se păstreze anonimatul.

Ceva mai devreme, moldovenii l-au bătut pe un diplomat străin, din cauză că "a parcat necorespunzător", la o stație de benzină din Chișinău. Poliția i-a reținut pe infractori peste cîteva ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?