Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirtoacă despre prob(lem)ele din dosarul său

25 aug. 2017,, 14:17   Capitala
4423 4

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcție al mun. Chișinău, vine cu noi acuzații îndreptate împotriva justiției, după ce s-a decis ca dosarul să fie examinat de un singur judecător.

„Un dosar gol, fără probe (doar cu declarații contradicatorii ale unor făptași, învinuiți și ei inițial, apoi transformați în mod inexplicabil în victime și martori, 6 certificate de urbanism emise în mod legal, plus o pisică din Germania), dar cu un șir întreg de ilegalități (înlăturarea avocaților, prelungirea prin hotărîre copy-paste a arestului la domiciliu, trimiterea dosarului în judecată fără a fi studiat pînă la capăt și fără a formula cereri și demersuri, deschiderea dosarului în anul 2015 fără să existe vreo faptă ilegală etc) toate acestea, contrar legii, fiind puse pe umerii unui singur om, mai mult, pe umerii unei doamne – doamna judecător care va examina fondul cauzei… Pe vremea României Mari, dupa primul primul război mondial, un diplomat francez a spus despre Regina Maria: „Cu adevărat, în acel moment al istoriei, Regina Maria a fost singurul bărbat al României”.

Pe portalul instanțelor de judecată, NU există informații despre dosarul lui Dorin Chirtoacă, nefiind făcute publice datele ședințelor de judecată, dar nici judecătorul care examinează acest dosar. Reprezentanții Judecătoriei Chișinău, contactați repetat de ZdG, nu au răspuns la apeluri.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție pe 25 mai 2017. A doua zi, pe numele său a fost eliberat un mandat de arest la domiciliu, care a fost prelungit de mai multe ori. Chirtoacă este învinuit că a participat la trucarea licitației privind introducerea în Chișinău a sistemului parcărilor cu plată și că ar fi avut o cotă parte dintr-o firmă care urma să fie implicată în gestionarea proiectului. La 28 iulie 2017, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al mun. Chișinău, printr-o hotărîre a instanței de judecată. Acesta a ocupat fotoliul de primar începînd cu anul 2007.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?