Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Călătorul moldovean, a făcut ca autostopist turul circuitului Mării Negre

25 aug. 2017,, 15:41   Societate
1956 0

Peripețiile aventuroase au devenit pentru Serghei Vrabie mod de viață: anul trecut el, în compania unui grup de tineri, a mers pe jos prin toată Moldova, de la nord la sud, iar în acest an a călătorit ca autostopist, făcînd turul circuitului Mării Negre timp de 21 de zile.

Tînărul a povestit că de obicei ca să pornești în primele călătorii te inspiră cineva, iar apoi odată intrat în acest circuit al aventurilor, acest lucru devine mod de viață. De această dată el a decis să facă turul circuitului Mării Negre, din cauza dorinței mari de a vizita Georgia și Turcia.

„Am ales să călătoresc ca autostopist, pentru că acest lucru reduce semnificativ cheltuielile și sporește gradul de imprevizibilitate al călătoriei, vă permite să cunoașteți oameni absolut diferiți și să ajungeți în situații foarte interesante! Autostopul este un risc, dar acest risc este plata pentru aventurile de neuitat, pe care ți-i dat să le trăiești”, a povestit Vrabie.

În timpul călătoriei sale tînărul aventurier a vizitat România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia și Ucraina. Cel mai mult timp l-a petrecut în Turcia, cam 10 zile. Pentru Serghei cele mai bune plaje au fost cele "sălbatice", unde sînt puțini oameni, apa e curată și e liniște.

I s-au întîmplat și cîteva momente neplăcute, dar acestea au făcut ca călătoria să fie și „mai picantă”. Spre exemplu, cel mai dificil i-a fost să stea la marginea drumului pe caniculă, făcînd autostopul ca să găsească o mașină, în Turcia fiind foarte cald. I s-a mai întîmplat alt caz, la Istanbul o femeie l-a tîrît pe Serghei la Poliție, ca să verifice dacă nu are nici o bomba în rucsac, dar acest lucru l-a amuzat doar.


„Principalul lucru pe care l-am înțeles este că trebuie să fii pregătit în fiecare zi, să ai o dispoziție pozitivă, să fii sociabil și binevoitor și atunci totul va fi bine. Este foarte util să practicați în fiecare zi careva exerciții fizice, atunci vă simțiți mult mai sprinten și nu vă doare spatele de la rucsac. Dacă ceva nu merge conform planului, nu trebuie să fiți nervos și să vă grăbiți. În acele zile cînd nu mă grăbeam, am parcurs cele mai mari porțiuni ale traseului. Important e să vă bucurați de fiecare moment al călătoriei”, ne-a împărtășit, ca la urmă, Serghei secretele unei călătorii de succes.

Timp de 21 de zile aventurile tînărului au fost urmărite de mulți compatrioți, ba chiar și de locuitorii unor țări străine.

Anterior, curajosul student din Moldova a ajuns cu bicicleta pînă la cea mai vestică țară din Europa - Vladislav Pușnei a parcurs cu bicicleta circa 7 mii de kilometri, în 45 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?