Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ucraina susține decizia RM de a cere la ONU evacuarea trupelor ruse

25 aug. 2017,, 15:21   Politică
3501 9

Subiectul evacuării trupelor militare ruse din Transnistria est susținut în Rada ucraineană.

Despre asta a anunțat pe Facebook deputatul din „Blocul Petro Poroșenko”, Irina Friz. Friz, care este și președintele comisiei pentru securitatea sistemelor informaționale din Rada Ucrainei a spus că statul vecin este gata să ajute R. Moldova.

„Ucraina va susține inițiativa R. Moldova de a lipsi așa-zisa misune de pacificare rusă din Transnistria de motive de a se mai afla pe teritoriu moldovenesc. Subliniez încă o dată că trebuie să apelăm la mecanisme internaționale pentru a scoate complet acest contingent rusesc de pe teritoriu moldovenesc”, a scris Friz pe pagina sa de Facebook.

alt

Mai devreme săptămîna aceasta, autoritățile moldene au cerut ca evacuarea trupelor militare ruse din Transnistria să fie discutată al Adunarea Generală ONU. Decizia a fost criticată de președintele Igor Dodo, care a numit-o „PR și praf în ochi”. Ideea a fost condamnată de Federația Rusă, iar liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, chiar a amenințat cu război în cazul evacuării trupelor ruse, pe care le-a numit „de pacificare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?