X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Atac acustic în Cuba asupra diplomaților americani

25 aug. 2017,, 22:30   Externe
2054 0

Cel puțin 16 angajați ai ambasadei Statelor Unite în Cuba au fost victime ale unor misterioase "atacuri acustice", a anunțat joi Departamentul de Stat american, citat de AFP.

Acești americani, "membri ai comunității ambasadei noastre", au simțit toți "anumite simptome" și "au primit îngrijiri medicale în Statele Unite, precum și în Cuba", a declarat în fața presei la Washington purtătoarea de cuvînt a diplomației SUA, Heather Nauert.

Această misterioasă afacere a fost dezvăluită abia la începutul lunii august, dar este mai veche cu cîteva luni. Primele "simptome fizice" au fost semnalate la sfîrșitul lui 2016 și, de la 23 mai, fără să obțină lămuriri, Statele Unite au decis într-o primă ripostă să expulzeze doi diplomați cubanezi în post la Washington.

Administrația americană nu a făcut cunoscut pînă în prezent numărul persoanelor afectate. Purtătoarea de cuvînt a Departamentului de Stat a dat asigurări joi că atacuri au încetat, dar Washingtonul nu știe încă "cine le-a comis".

Întrebat la 11 august despre "aceste atacuri", secretarul de stat american, Rex Tillerson, a lansat un apel autorităților cubaneze să facă "lumină" în legătură cu autorii lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?