Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Eveniment inedit în Curtea Muzeului de Arheologie şi Istorie

25 aug. 2017,, 14:51   Societate
1870 0

Curtea Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei s-a transformat aseară într-un cinematograf în aer liber.

Proiecţia unui film din secolul trecut a adunat zeci de spectatori. Evenimentul este la a patra ediție și a fost organizat de reprezentanţii unei asociaţii de caritate.

Proiecția cinematografică a început la ora 20:30. Cei aproximativ 50 de spectatori au avut posibilitatea să urmărească pelicula "Şapte ani de căsnicie", în regia lui Billy Wilder.

"Îmi place foarte mult ideia tinerilor."

"Este o ideie foarte bună, în special pentru tineri, care caută oportunități frumoase prin care să-și petreacă vara și momente de neuitat împreună cu prietenii."


Unii spectatori spun că vizionarea filmului în limba engleză, cu titre în romînă, este o bună ocazie de a învăţa ceva nou.

"Mai ales că vor fi titrate şi în limba engleză, ceea ce e benefic pentru tineretul de azi."

Organizatorii au pregătit peste 100 de perne moi pentru confortul publicului. De asemenea, vizitatorii şi-au adus de acasă pături şi plăpumi.

"Așa ne mai întîlnim și noi tinerii, chiar am mai lăsat calculatoarele și toate discuțiile pe internet și cred că este binevenit în rîndurile tinerilor."

Proiecţia "Şapte ani de Căsnicie" relatează aventura unui bărbat, care dă peste o carte despre problemele apărute după şapte ani de căsnicie, situaţie în care se regăseşte şi el. În această perioadă soţia lui se află în vacanţă, iar vecina blondă, interpretată de celebra Marylin Monroe, pare tot mai mult atractivă.

Spectatorii sînt aşteptaţi în curtea Muzeului de Arheologie şi Istorie pînă în data de 9 septembrie. Pentru ediţia din acest an au fost alese nouă pelicule internaţionale din anii '20-'60 ai secolului XX. Filmele vor rula în fiecare seară de joi, vineri şi sîmbătă şi vor avea subtitare în romînă.

"Scopul acestui festival este ca oamenii să vină cu persoanele dragi, să se recreeze după o zi grea și de asta noi am ales joi, vineri și sîmbătă. Aceste zile sînte dedicate pentru a se recrea și a petrece un weekend frumos alături de cei dragi."

Costul biletului de intrare este de 20 lei. Banii adunaţi anul trecut în cadrul proiectului au fost donaţi unui azil de bătrîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?