Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministerul Finanțelor nu a solicitat reexaminarea taxei la serviciile de telefonie mobilă

25 aug. 2017,, 13:21   Economie
2471 0

Ministerul Finanțelor al Moldovei a comentat informațiile difuzate de presă, privind introducerea în anul viitor a unei taxe în valoare de 1,5 la sută pentru furnizorii de servicii de comunicații electronice.

Reprezentanții ministerului susțin că în prezent această măsură nu se regăsește în pachetul de propuneri la politica bugetar-fiscală pe anul 2018, elaborat de Minister, precum și în sinteza de obiecții și propuneri formată ca rezultat al consultărilor publice a politicii inițiale, relatează NOI.md.

Ministerul Finanțelor a precizat că pe parcursul ultimilor cîțiva ani reprezentanții mediului de afaceri și ai Guvernului discută în cadrul diverselor platforme propunerea privind substituirea taxei de 2,5 la sută din veniturile de la vînzarea serviciilor de telefonie mobilă cu o taxă de 1,5 la sută pentru serviciile de comunicații electronice.

În procesul consultărilor pe marginea politicii fiscale au fost înaintate numeroase propuneri, una dintre care este substituirea taxei nominalizate de 2,5 la sută. Toate propunerile au impact asupra mediului de afaceri, inclusiv cele menționate mai sus, vor fi propuse de către Ministerul Finanțelor spre dezbatere părților interesate (asociațiilor de business, instituțiilor publice etc.) pentru a a-și expune opinia privitor la posibilitatea de realizare a acestora.

Ministerul Finanțelor a menționat că mijloacele obținute sub formă de 2,5 la sută din veniturile de la vînzarea serviciilor de telefonie mobilă se folosesc pentru acordarea asistenței materiale persoanelor social-vulnerabile din rîndul pensionarilor (prioritate au persoanele cu dizabilități, persoanele singuratice și oamenii în etate), familiilor cu copii și persoanelor care au ajuns în situații excepționale și nu pot soluționa problemele existente cu forțele proprii. În anul 2016, în bugetul de stat au fost acumulate curca 80 de milioane de lei din taxa respectivă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?