X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Cine o va înlocui pe Valentina Stratan în Consiliul de Administrație al CNAM

25 aug. 2017,, 12:41   Societate
2096 0

Locul Valentinei Stratan în Consiliul de Administrație al CNAM urmează să fie ocupat de Viorica Stratiev, juristă de profesie care a activat pînă acum în Secretariatul Parlamentului.

Schimbarea reprezentantului Parlamentului în Consiliul de Administrație al CNAM se realizează prin hotărîre de Guvern, astfel că astăzi directorul companiei, Dumitru Parfentiev, o va propune în ședința Executivului pe Viorica Stratiev, ca reprezentant din partea Parlamentului în Consiliul de Administrație, după ce Valentina Stratan a renunțat la funcție din proprie inițiativă.

Viorica Stratiev este consultant principal în Secția Drept public a Direcției Generale juridice în cadrul Secretariatului Parlamentului. Deocamdată atît se cunoaște despre ea. Valentina Stratan, deputat în Parlament, a anunțat că pleacă din Consiliu la sfîrșitul lunii martie, motivînd că vrea să demonstreze că nu are interese.

Potrivit statutului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pe lîngă direcția executivă, adică directorul și directorii adjuncți, instituția are un Consiliu de Administrație format din 15 membri. Componența acestuia este aleasă pentru o perioadă de patru ani, iar membrii au dreptul să fie selectați pentru două mandate. Din Consiliu fac parte un reprezentant al Parlamentului, unul din partea Președinției, cinci reprezentanți ai Guvernului, delegați ai Confederației Sindicatelor și Patronatelor, dar și cîte o persoană din partea organizațiilor de protecție a lucrătorilor medicali, precum și a pacienților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?