X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

La Hollywood a mai apărut o stea pe Walk of Fame (FOTO)

26 aug. 2017,, 05:00   Externe
3128 1

Legendarul cîntăreț și muzician Charles Aznavour, în vîrstă de 93 de ani, a primit o stea, pe Walk of Fame din Hollywood, unde numele lui, scris cu litere aurii, va străluci de acum înainte alături de cele ale altor staruri din industria de divertisment, informează AFP.

"Sunt francez și armean, cele două identități sînt inseparabile precum laptele și cafeaua. E fantastic să ai două culturi", a declarat Charles Aznavour, în limba engleză, în fața unui număr mare de admiratori care l-au aclamat și au scandat "Bravo!" și "Vive la France!".

"Franceza este limba mea de lucru, dar limba mea familială a fost mereu armeana", a adăugat artistul, aplaudat de peste 200 de fani și invitați, prezenți în fața Pantages Theater din Hollywood, un cinematograf dedicat musicalurilor.
Steaua dedicată cîntărețului Charles Aznavour este cea de-a 2.618-a de pe Walk of Fame.

"După această recompensă, pot să spun că sînt și puțin californian, pentru că am deja aici o fiică și nepoți", a adăugat artistul franco-armean, adulat în lumea întreagă.

"Sunt un fan, dar am venit aici mai mult pentru părinții mei, vreau să le trimit fotografii. Este un mare cîntăreț, a cîntat mult în Africa", a declarat pentru AFP Jean Hode, un întreprinzător în vîrstă de 38 de ani care s-a mutat de curînd la Los Angeles, venind din Benin.


Anita Tokatlian, o casnică în vîrstă de 61 de ani, cu origini franceze și armene, spune că muzica lui Charles Aznavour i-a înfrumusețat copilăria și că a mers la trei dintre concertele sale: "Iubesc muzica lui, el este un artist călduros, dar mai mult de atît, îmi place de el ca persoană, îmi place compasiunea lui".

"După cutremurul de pămînt din 1988, el a oferit atît de mult (sinistraților, n.r.)", a adăugat ea.
Alături de ea, Vars Ingigian, în vîrstă de 66 de ani, spune că renumitul interpret-compozitor-textier "reprezintă supraviețuitorii genocidului armean": "Mă simt profund onorat că el, Aznavour, reprezintă tot ceea ce este mai bun în această lume (...) Cînd ascult cîntecul lui despre genocidul armean, 'Ils sont tombes', am întotdeauna lacrimi în ochi", a adăugat Vars Ingigian.

Baydsar Thomasian, membră a echipei senatorului californian Kevin de Leon, care reprezintă Hollywoodul — unde trăiește o comunitate însemnată de armeni — în capitala americană, este persoana care a demarat inițiativa atribuirii unei stele lui Charles Aznavour pe Walk of Fame din Hollywood.

"Bineînțeles, el este francez, dar noi avem sentimentul că este și armean și dorim să împărtășim această onoare cu lumea întreagă", a spus ea pentru AFP, în timpul pregătirilor pentru ceremonia de joi.

Charles Aznavour, al cărui nume real este Shahnourh Varinag Aznavourian, desemnat în urma unui sondaj realizat de CNN și revista Time în 1998 drept "cel mai important cîntăreț de varietăți din secolul al XX-lea", a vîndut peste 180 de milioane de discuri în lumea întreagă și a compus peste 1.300 de cîntece, în mai multe limbi, precum melodiile "She", "Hier encore" și "Je m'envoyais deja".
Născut la Paris din părinți armeni și devenit unul dintre cei mai înfocați susținători ai diasporei armene, Charles Aznavour a acompaniat-o la pian pe celebra Edith Piaf timp de mulți ani, înainte de a deveni el însuși o legendă a industriei muzicale.

Autor-interpret al unor cîntece renumite, precum "La Boheme", "Emmenez-moi" și "Mes Emmerdes", Charles Aznavour face parte dintr-un grup de 20 de artiști francezi sau cu origini franceze care au fost recompensați cu stele pe Walk of Fame din Hollywood, în rîndul cărora se află Leslie Caron și Louis Jourdan.

"Sinatra a zis într-o zi că fiecare cîntec este o piesă dintr-un act cu un singur personaj. Charles este un actor extraordinar și un cîntăreț extraordinar", a declarat în timpul ceremoniei de joi regizorul Peter Bogdanovich, un bun prieten al artistului francez.

Charles Aznavour a jucat în peste 60 de filme, inclusiv în "Toba de tinichea", de Volker Schlondorff (premiat cu Palme d'Or și cu Oscarul pentru cel mai bun film străin), "Ararat", de Atom Egoyan, "Tirez sur le pianiste", de Francois Truffaut, și "Paris au mois d'aout", de Pierre Granier-Deferre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?