X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sturza a spus cine ar putea ajunge în viitorul parlament

25 aug. 2017,, 11:02   Politică
7737 6

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au șanse să treacă în Parlament la următoarele alegeri parlamentare.

Astfel, legislativul ar putea fi format de patru formațiuni politice – Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat, PAS și PPDA. Declarația a fost făcută de fotul prim-ministru Ion Sturza în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.

În opinia fostului premier, partidele PAS și PPDA ar putea acumula circa 30% din mandatele în parlament, rezultat care va contrabalansa și nu va permite crearea unei majorități constituționale de un singur partid. „Dacă tunurile reale ale holdingului propagandistic al Partidului Democrat vor fi luate de pe aceste două partide de opoziție cu șanse de a intra în Parlament – Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – atunci lucrurile ar putea un pic să se schimbe”, a spus ex-premierul.

Totodată, Ion Sturza este sceptic referitor la faptul că aceste două formațiuni ar putea fuziona. „Electoratul lui Andrei Năstase este mai radicalizat, ei mai degrabă intră în altă tagmă decît cei mai cumpătați, mai intelectuali, de exemplu, din diasporă ai Maiei Sandu. De aceea, poate are sens de mers cu două coloane și de unit eforturile în viitorul Parlament”, spune Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?