Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

UE va finanța construcția unui complex sportiv la Șerpeni

25 aug. 2017,, 10:50   Sport
3194 0

Peste cîteva luni, circa 4 mii de locuitori ai satului Şerpeni din raionul Anenii Noi se vor putea antrena la complexul sportiv din localitate.

Primarul localităţii, Elena Nicolaev, a spus că locuitorii satului sînt pasionaţi de diferite tipuri de sport, fotbal, tenis de masă, baschet, volei. Din acest motiv, ei s-au gîndit să adune banii pentru această construcţie.

"În localitate sînt două echipe de fotbal băieţesc, una pentru fete şi una pentru vîrstnici. Pentru a dezvolta acest tip de sport şi altele tipuri, localnicii au adunat o parte din bani, iar alte 200 de mii euro au obţinut prin proiectul "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanaţat de UE şi implementat de PNUD", a spus ea.

Potrivit primarului, complexul se construieşte pe fundamentul unei clădiri părăsite şi peste două-trei luni aceasta se va transforma într-o sală de sport performantă. Complexul va fi echipat pentru opt tipuri de sport şi va fi deschis şi pentru doritorii din stînga Nistrului.

Construcţia complexului sportiv de la Şerpeni face parte din cele 80 de proiecte finanţate de europeni, destinate îmbunătăţirii relaţiilor dintre locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. În total, europenii au investit în program peste 23 mil. euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?