X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Leancă: Nu putem să ne crăcănăm între Est și Vest

25 aug. 2017,, 09:03   Politică
5159 15

„Nu contează geopolitica, noi (Moldova) nu putem fi crăcănați între Est și Vest”. Declarația a fost făcută de către fostul premier, Iurie Leancă, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Agora.

Iurie Leancă a fost întrebat în cadrul interviului cum vede propunerea lui Igor Dodon, în calitate de președinte, de a crea un moratoriu asupra discuțiilor care ar viza geopolitica RM.

„Părintele spiritual a lui Igor Dodon, tovarășul Voronin, exact același lucru îl spunea și în 2008, și în 2009 - că nu contează geopolitica, important e să fim și cu Estul, și cu Vestul. Scuzați-mă pentru această formulă mai puțin academică: să fim crăcănați între Est și Vest! Ceea ce este imposibil. Nu e posibil, pur și simplu. Dacă nu vrem noi să ne ocupăm de geopolitică, ea se ocupă de noi”, a precizat Iurie Leancă.

Totodată, fostul premier a precizat că Republica Moldova trebuie să aibă o relație bună cu toții vecinii.

„Dodon, în primul rînd, ar trebui să înțeleagă că contează cuvintele în politică, simbolul contează foarte mult, dar și mai mult contează acțiunile. Dînsul propune să ne dezicem de geopolitică, analizați acțiunile lui de politică externă din momentul în care s-a înscăunat la Președinție. Noi avem doi vecini. Orice moldovean cu mintea trează știe că ai doi vecini cu care trebuie să te înțelegi bine. Dacă nu te înțelegi bine - certuri, sfadă, bătăi, Doamne ferește, și așa mai departe. Noi avem două state vecine: Ucraina și Romînia. Uitați-vă că domnul Dodon, prin tot ce a făcut pînă acum, și din momentul înscăunării inclusiv, practic, e o persoană non-grata de facto, încă nu juridic, dar de facto e o persoană nongrata atît în Romînia, cît și în Ucraina”, a conchis Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?