Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Taxa pentru călătoriile în transportul public s-ar putea majora

24 aug. 2017,, 17:38   Capitala
2579 1

Primăria municipiului Chișinău confirmă că taxa pentru călătorie în transportul publica s-ar putea majora, informează Noi.md.

Inițiativa survine, ca urmare a multiplelor solicitări din partea operatorilor economici municipali în domeniul transportului, precum şi a celor 15 agenţi transportatori privaţi, susțin autoritățile. Direcția generală transport public și căi de comunicație a elaborat deja un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din raza municipiului Chișinău, iar documentul a fost înaintat spre examinare Consiliului municipal Chișinău.

În perioada următoare, pe parcursul lunii septembrie, Primăria Chişinău va iniţia discuţii publice pe marginea subiectului respectiv, cu invitarea consilierilor municipali, experţilor în domeniu şi reprezentanţilor societăţii civile. În cadrul discuţiilor publice vor fi invitaţi, de asemenea, operatorii municipali şi privaţi din domeniul transportului pentru a argumenta necesitatea aprobării noilor tarife.

Potrivit reprezentanților Primăriei, abia în urma discuţiilor publice, executivul local va lua o decizie dacă înaintează spre aprobare noile tarife pentru călătoria în transportul public în raza municipiului Chişinău.

Tarifele actuale pentru călătoriile cu troleibuzul și autobuzul au fost aprobate în septembrie 2009.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?