Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rupte parcă din viitor! Cum arată costumele SpaceX (FOTO)

25 aug. 2017,, 03:33   Externe
1785 0

Elon Musk a dezvăluit prototipul costumului său spaţial, proiectat de compania sa, pe pagina personală de Instagram, scrie The Verge.

De asemenea, designer-ul a promis că va reveni şi cu alte detalii în zilele următoare.

Costumul creat de Musk chiar funcţionează, acesta fiind testat într-o cameră cu dublă presiune. Costumul în sine este foarte alb şi foarte spaţios, iar Musk recunoaşte că a fost "incredibil de greu" să echilibreze aspectul costumului cu abilităţile sale menite să îi ajute pe astronauţi.

Cu toate că nu a specificat acest lucru, costumele SpaceX sînt menite a fi purtate de astronauţi în momentul în care aceştia vor călători în nava spaţială a companiei, Capsula Dragonului. Nu sînt costume pentru presiune, aşa că nu sînt destinate plimbărilor prin spaţiu, dar vor fi purtate pe perioada călătoriei, în navă.

Costumele vor fi purtate de astronauţii NASA pentru călătoriile comerciale, cînd SpaceX va începe să lanseze oameni spre şi de la Staţia Spaţială Internaţională. În ianuarie, Boeing şi-a dezvăluit propriul design destinat spaţiului cosmic, pe care astronauţii îl vor purta pe drumul către SSI.


Dezvăluirea de astăzi este similară cu fotografiile unui costum SpaceX care a apărut cu ani în urmă pe reddit. Designul este foarte elegant şi pare desprins dintr-un film SF, în timp ce omagiază şi costumele vechi de şcoală pe care astronauţii NASA le purtau pe Lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?