Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Preşedintele RM a depus flori la memorialul "Eternitate"

24 aug. 2017,, 12:50   Politică
2424 1

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a depus flori la Memorialul Gloriei Militare "Eternitate" din Chişinău, marcînd cea de-a 73-a aniversare a Operaţiunii Iaşi-Chişinău.


El a spus că această dată este "o zi măreaţă de eliberare a ţării de sub ocupaţia fascistă".

"Fiecare are dreptul la opinia proprie şi la libertatea cuvîntului. Pentru mine personal, această zi este o sărbătoare. La fel consideră şi majoritatea concetăţenilor mei. Cu 73 de ani în urmă, de sub ocupaţia fascistă a fost eliberat un teritorii care astăzi se numeşte Moldova. În lupte au căzut mii de ostaşi, pe care trebuie să-i comemorăm. Noi trebuie să ţinem minte şi să preţuim eroismul lor, pentru a nu admite pe viitor asemenea conflicte. Consider că şi tînăra generaţie trebuie să cunoască istoria ţării sale. 24 august este ziua eliberării Moldovei, indiferent de interpretările politice în această privinţă", a spus şeful statului.

Potrivit lui, pentru ziua de joi sînt planificate mai multe activităţi, inclusiv depuneri de flori la memorialul "Capul de pod Şerpeni", decorarea veteranilor participanţi la Operaţiunea Iaşi-Chişinău, un concert în centrul capitalei, cu participarea Orchestrei Naţionale a Preşedintelui, a corului de la Mănăstirea Curchi şi a renumitului interpret rus Grigorii Leps, cu care Igor Dodon va cînta "Smugleanka".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?