Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

BNM va studia experiența Băncii Centrale a Lituaniei

24 aug. 2017,, 14:03   Economie
2112 0

Banca Națională a Moldovei a încheiat cu Banca Centrală a Lituaniei (Lietuvos bankas) un Memorandum de Înțelegere.

Documentul a fost semnat de către președintele Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și guvernatorul Băncii Centrale a Lituaniei, Vitas Vasiliauskas, în cadrul unei vizite de lucru a delegației BNM la Vilnius, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului BNM, Memorandumul de Înțelegere prevede crearea unui cadru amplu de cooperare și schimb de informații între instituții.

Prin semnarea acestui Memorandum, Banca Națională a Moldovei intenționează să beneficieze de experiența și asistența tehnică a colegilor din Lituania, care au trecut la începutul deceniului curent prin procese de reorganizare bancară și consolidare instituțională similare celor din Republica Moldova.

În cadrul vizitei delegația BNM a susținut întrevederi cu membrii conducerii Băncii Centrale a Lituaniei și ședințe de lucru cu directorii și membrii principalelor subdiviziuni ale Băncii Centrale lituaniene. Oficialii au discutat cooperarea instituțiilor în domeniul supravegherii sectorului financiar, dezvoltarea și modernizarea sistemelor de plăți, gestiunea rezervelor internaționale, stabilitatea financiară, cercetările economice, reglementare, comunicare financiară și altele.


Una din prioritățile-cheie ale BNM, în corespundere cu Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană (UE) este cooperarea strînsă cu băncile centrale din UE, în special în domeniul serviciilor financiare. Memorandumul semnat oferă noi oportunități de extindere a asistenței tehnice în domeniul bancar și de atragere a expertizei băncilor centrale din UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?