Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vladimir Putin salută evoluția relațiilor dintre Rusia și Vatican

23 aug. 2017,, 19:45   Externe
1975 0

Președintele rus Vladimir Putin a salutat miercuri 'dialogul direct' început între Biserica Ortodoxă rusă și Sfîntul Scaun.

Într-o declarație transmisă în stațiunea Soci, unde l-a primit primit pe secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, care a avut anterior întrevederi la Moscova cu patriarhul Kiril și cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează agenția EFE.

Liderul de la Kremlin a subliniat că valorile umanitare pe care la apără Sfîntul Scaun și Biserica Ortodoxă rusă sînt baza relațiilor dintre cele două confesiuni, pe de o parte, și între Rusia ca stat și Vatican, pe de altă parte.

La rîndul său, patriarhul Kiril a spus după întrevederea de marți cu cardinalul Pietro Parolin că relațiile Rusiei cu Vaticanul 'au intrat cu adevărat într-o nouă etapă'. Kiril a amintit de întîlnirea pe care a avut-o la Havana (Cuba) cu Papa Francisc pe 12 februarie 2016, cînd au convenit asupra unor poziții comune privind 'probleme de actualitate foarte importante'.

Patriarhul a vorbit concret și despre posibilitatea ca Biserica Ortodoxă rusă și Biserica Catolică să dezvolte proiecte comune în sprijinul oamenilor care suferă din cauza conflictelor armate din Orientul Mijlociu. La puțin timp după întrevederea sa cu Papa Francisc, cele două biserici au creat un grup comun care a vizitat Siria și Libanul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?