Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

UE atrage atenția asupra naționalismului

23 aug. 2017,, 23:30   Externe
1949 0

Europenii trebuie să respingă naționalismul extrem, xenofobia și ura - baze ale regimurilor totalitare și autoritare, a transmis miercuri Comisia Europeană, cu ocazia zilei europene a comemorării victimelor unor astfel de regimuri, conform DPA.

"La 23 august 1939, Germania nazistă și Uniunea Sovietică au semnat Pactul Ribbentrop-Molotov, care a marcat începutul uneia dintre cele mai întunecate perioade din istoria recentă a continentului nostru", au precizat, într-un comunicat, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și comisarul pentru Justiție, Vera Jourova.

"Regimurile totalitare din Europa au restricționat libertățile oamenilor, le-au încălcat drepturile și au făcut milioane de cetățeni obișnuiți victime ale ideologiei lor", se mai arată în declarația comună.

Cei doi oficiali europeni au atras atenția că amintirea "ororilor trecute" este necesară "pentru a-i respinge pe cei care încearcă să reînvie aceste ideologii".

"Extremismul, intoleranța și opresiunea nu au ce căuta în Uniunea Europeană", se precizează în comunicat.


Pactul Ribbentrop-Molotov a fost un tratat de neagresiune semnat între Germania nazistă și Uniunea Sovietică și care a divizat restul Europei între cele două puteri.

Zeci de milioane de persoane au fost deportate, torturate și ucise în timpul acestor regimuri totalitare.

Pactul a fost valabil mai puțin de doi ani, asta pentru că Hitler a atacat Uniunea Sovietică în iunie 1941.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?