X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Germania se pronunță pentru înlăturarea armelor nucleare americane

23 aug. 2017,, 20:30   Externe
2908 0

Candidatul social-democrat la postul de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, s-a pronunțat pentru înlăturarea tuturor armelor nucleare americane de pe teritoriul german în cazul în care Partidul Social-Democrat (SPD) va cîștiga alegerile parlamentare din luna septembrie, transmite miercuri dpa.

La un eveniment electoral desfășurat marți în orașul Trier, din sud-vestul țării, Schulz a spus: ''În calitate de cancelar al Republicii Federale Germania, voi face demersuri pentru înlăturarea armelor nucleare depozitate în Germania''.

Armata americană a anunțat că 20 de focoase nucleare se află la baza militară Buchel, situată la sud de Koln (vestul Germaniei), deși această informație nu a fost niciodată confirmată de către Ministerul Apărării.

Martin Schulz l-a acuzat pe președintele american Donald Trump de promovare a unui 'ciclu al înarmării', adăugînd că 'diferendul referitor la Coreea de Nord arată mai mult ca oricînd cît de necesar este să se limiteze proliferarea armelor nucleare și să se promoveze dezarmarea'.

El a adăugat că actualul cancelar, Angela Merkel, intenționează să cheltuiască 30 de miliarde de euro pentru modernizarea forțelor armate germane pentru a respecta ținta stabilită de NATO de alocare a cel puțin 2% din PIB sectorului apărării. Trump a criticat constant țările europene din NATO pentru faptul că nu contribuie suficient la bugetul Alianței Nord-Atlantice.


Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) ar obține 38% din voturi, cu 14 puncte procentuale mai multe decît SPD. Cele două formațiuni, în prezent participante la marea coaliție guvernamentală de la Berlin, vor trebui să formeze coaliții politice separate pentru a obține majorități parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?