Precizările lui Candu pe marginea solicitării Moldovei la ONU

Precizările lui Candu pe marginea solicitării Moldovei la ONU

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, confirmă că autoritățile de la Chișinău au cerut la ONU retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană, informează Noi.md.

Demnitarul a ținut să precizeze că Declarația adoptată de Parlament la sfîrșitul lunii iulie cu privire la retragerea trupelor militare străine „nu a fost un simplu document” și că acțiunile guvernării în vederea atingerii acestui deziderat vor continua.

„De 25 de ani, sub pretextul unei misiuni de pacificatori, Federația Rusă ne intimidează, ținînd ilegal pe teritoriul țării noastre trupe, muniții și armament. La sfîrșitul sesiunii, Parlamentul a adoptat o Declarație prin care a solicitat retragerea acestora și respectarea neutralității și statalității Republicii Moldova. Nu a fost un simplu document. Vom continua să facem totul pentru reintegrarea teritoriului. Autoritățile Republicii Moldova au solicitat Organizației Națiunilor Unite să includă subiectul scoaterii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre, pe agenda zilei a celei de-a 72 sesiune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la începutul lunii viitoare”, a reacționat Candu.

Menționăm că reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a cerut, prin intermediul unei scrisori adresate organizației internaționale, ca problema retragerii trupelor militare ruse de pe teritoriul țării să fie inclusă pe agenda următoarei sesiunii plenare. Cea de-a 72- a sesiune a Adunării Parlamentare ONU va începe pe 12 septembrie curent.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Вова 23 aug. 23:04

Когда голосовать, то Приднестровие не наша. Тогда что беспокоиться, ведь армия не на територии Молдовы??? А какое соглашение подписали Снегур и Путин в 1992 году??? Наверное там указаны какие-то условия???

Alexandr 23 aug. 22:51

Да понятно почему они сейчас с бубнами вокруг Приднестровья пляшут, чтобы Евросоюз не спросил с них за измененную избирательную систему, вопреки рекомендациям Венецианской Комиссии, для них сейчас это самое главное.

Ilie 23 aug. 15:25

Avem și noi în sfîrșit o guvernare care vrea să le pună capac rușilor, bravo sunt măndru că cei de la guvernare luptă pentru demnitatea poporului moldav

Daniel 23 aug. 14:00

Un gest fără precedent pentru Moldova. Oare a venit timpul cînd ne ridicăm din genunchi?

vadim 23 aug. 13:38

Candu a uitat ce tratat a semnat Plahotniuc, Ghimpu Filat in 2010. Mai este dublu mar..... cand a uitat ca Rusia are in ONU drept de VETO.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load