X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Triboi, acuzat de abuz de putere, s-a ales cu o sentință blîndă

22 aug. 2017,, 16:24   Societate
3346 1

Ex-viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, s-a ales cu o pedeapsă blîndă, mai exact - cu o amendă de 750 de unități convenționale, ceea ce înseamnă 15 000 de lei.

Magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, Serghei Lazari, a pronunțat sentința cu ușile închise.

Valeriu Triboi nu a fost prezent la pronunțarea sentinței, iar avocatul său a refuzat să dea declarații pentru presă. În schimb, procurorul de caz, Dorin Compan, a ținut să precizeze că urmează să analizeze hotărîrea motivată a instanței, după care va putea spune cu siguranță dacă aceasta va fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Totodată, potrivit lui, fostul funcționar și-a recunoscut vinovăția, fiind astfel judecată în proces special. Mai mult, acesta ar fi restituit suma de 2 506 000 lei, cu care a fost prejudiciat bugetul statului în urma acțiunilor ilegale.

Realitatea.md amintește că, pînă în prezent, Valeriu Triboi s-a aflat în arest la domiciliu. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire pe numele său.


Potrivit actului de inculpare, în intervalul anilor 2014 – 2016, inculpatul, abuzînd de funcţia pe care o deţinea, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

În continuare, prin abuz de putere, ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia, pentru reparaţia clădirii fiind alocate 4 milioane de lei.

Totodată, pentru imobilul nominalizat întreprinderea Furnizarea Energiei Electrice Nord, care a reparat clădirea din banii proprii, urma să achitate plata de arendă în valoare de sub 50000 lei pe an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?