Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum va produce Marea Eclipsă venituri de milioane de dolari (VIDEO)

21 aug. 2017,, 18:50   Externe
2123 0

O eclipsă totală de soare va fi vizibilă de pe teritoriul Statelor Unite. Este prima care traversează America de Nord, de la un ţărm la celălalt, după 99 de ani.

Se estimează că fenomenul va atrage cel mai mare număr de spectatori din istorie. Acest lucru poate înseamnă venituri de milioane de dolari pentru micile orașe situate în zonele de unde va putea fi observată eclipsa totală.

În jurul fenomenului astronomic a apărut o mică industrie. Pe lîngă ochelarii speciali, piaţa americană a fost invadată de tot felul de produse dedicate eclipsei: gogoşi cu glazură de ciocolată neagră, băuturi spirtoase, pantofi de sport... Nu lipsesc timbrele, iar un lanţ de restaurante împachetează pizza într-o cutie ce poate fi transformată într-un dispozitiv artizanal pentru urmărirea eclipsei.

Orăşelele de unde se va vedea cel mai bine momentul în care umbra lunii acoperă soarele se pregătesc de multă vreme, chiar ani în unele cazuri, să primească vizitatori.


Pe banda de totalitate locuiesc 12 milioane de americani, dar se estimează că acolo vor ajunge şi cîteva milioane de turişti.

Madras, Oregon, este unul dintre primele oraşe de unde se va vedea eclipsa.

Lisa Vattimo, organizatorul evenimentului: „Pot să spun că era un orăşel agricol adormit... Nu avem cum să numărăm cîţi oameni vor veni. Ştim că vor fi mulţi.”

În Casper, Wyoming, au fost investite 8 milioane şi jumătate de dolari pentru construirea unei noi pieţe centrale.

Marea Eclipsă Americană este cea de-a 11-a eclipsă totală de Soare din secolul 21. O eclipsă de Soare se produce cînd Luna trece între Pămînt şi Soare, ceea ce întunecă total sau parţial Soarele văzut de pe Pămînt, scrie News.ro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?