Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Despre noul ambasador al Rusiei în SUA (VIDEO)

21 aug. 2017,, 20:00   Externe
1926 0

Noul ambasador al Rusiei în Statele Unite ale Americii este Anatolie Antonov, care a deținut anterior funcția de ministru adjunct al Afacerilor Externe. Acesta îl va înlocui pe Serghei Kisleak, care a deținut funcția pînă acum.

Cariera în diplomație

Experiența de muncă a lui Anatolie Antonov, care a împlinit 62 de ani,pe data de 15 mai, este de circa 30 de ani, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Uniunii Sovietice și în cel al Rusiei. El și-a început cariera la Ministerul Afacerilor Externe al URSS, după ce a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale la MGIMO, în anul 1978.

Diplomatul cu experiență a participat la sesiunile Adunării Generale a ONU, iar în iulie 2007 i-a fost acordat rangul de ambasador extraordinar și plenipotențiar. Vîrful carierei diplomatice a lui Antonov a fost postul de ministru adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, în care a fost numit în decembrie 2016. Totodată, el ocupîndu-se de probleme de securitate militară și de dezarmare, a participat la conferințe privind neproliferarea armelor nucleare, interzicerea armelor chimice și biologice.

Antonov a reușit să activeze și în cadrul Departamentului Militar. Pe data de 2 februarie 2011 acesta a fost numit adjunct al ministrului Apărării al Federației Ruse. În prezent, diplomatul, deja militar, era responsabil de activitatea Direcției Principale de Cooperare Militară Internațională și a Departamentului Contracte de Monitorizare. În plus, Antonov era responsabil de organizarea colaborării între Ministerul Apărării și Departamentele Militare ale țărilor străine. La sfîrșitul lunii decembrie 2016, Antonov s-a întors la Departamentul de Politică Externă.


Despre relațiile cu SUA

Ocupînd funcția de viceministru al Apărării, Antonov a făcut în mod repetat rapoarte elocvente și declarații despre situația politică externă din lume.

"Unele asociații, precum Uniunea Europeană, își asumă curajul de a determina cine și cum ar trebui să se comporte pe arena internațională".

Există încercări de a pedepsi statele, care își exprimă un alt punct de vedere, după propriile legi, care nu sînt recunoscute de comunitatea internațională și de cele ale ONU. Acest lucru i se întîmplă astăzi Rusiei. Iar rolul de judecători și l-au asumat Statele Unite ale Americii, țările UE, Canada și o serie de alte state", a declarat Antonov în ajunul celei de-a IV-a Conferințe de la Moscova, privind securitatea internațională în 2015.

El a susținut întotdeauna că NATO nu poate fi unicul garant al libertății și democrației în lume, așa cum se spune adesea la Bruxelles. "Deci, fericirea constă doar în a fi membru NATO? Iar toate celelalte țări nu sînt membre ale alianței, sînt state de mîna a doua?", le-a adresat întrebarea jurnaliștilor, în cadrul unui briefing, ministrul adjunct al Apărării din Rusia.

În opinia lui, relațiile dintre Moscova și Washington au devenit în ultimul timp considerabil mai tensionante, din vina Statelor Unite ale Americii. "Mi se pare că, în mod cert, la acest moment, nu există suficientă încredere între state. Fără încredere, va fi dificil să reparăm sistemul internațional de securitate, care este grav subminat de acțiunile Statelor Unite ale Americii și ale aliaților săi pe arena internațională ... Nu-mi amintesc în toată cariera mea diplomatică ca relațiile ruso-americane să fi fost atît de complicate", a explicat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?