Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

BNM a retras licenţele a opt case se schimb valutar

21 aug. 2017,, 17:50   Economie
2959 0

De la începutul anului, Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a retras licenţele a opt case se schimb valutar pentru diferite nereguli.


Surse din cadrul BNM au relatat că este vorba de companiile "Tango-X", "VAl-B schimb", "Favolosa", "Soveren electronic", "Claris-schimb", "Detector-schimb", "Demicris" şi "Freedom".

De la începutul anului, BNM a aplicat diferite sancţiuni pentru 83 de unităţi de schimb valutar. Astfel, 17 case de schimb valutar s-au ales cu licenţa suspendată pentru o anumită perioadă, 10 au fost amendate, iar 47 s-au ales cu avertismente.

Printre cele mai frecvente încălcări din partea caselor de schimb valutar se numără prezenţa datelor neconcordante cu informaţia prezentată BNM, neinformarea BNM privind cursurile valutare aplicate, neutilizarea aparatelor de casă, lipsa amplasării informaţiei necesare pentru cetăţeni într-un loc vizibil. Totodată, sancţiunile sînt deseori aplicate şi pentru lipsa în capitalul social al caselor de schimb valutar a nivelului suficient de mijloace băneşti sau pentru neintroducerea modificărilor în documentele anexate la cererea de acordare a licenţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?