X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Odințov: Politica lui Chirtoacă a adus prejudicii de 5 milioane de euro

21 aug. 2017,, 17:40   Politică
2524 0

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din cadrul Consiliului municipal Chişinău cere demisia şefului Direcţiei transport şi căi de comunicaţii, Oleg Poiată şi schimbarea conducerii acesteia.


Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, consilierul Vitalie Mucan a motivat ideea prin faptul că "speranţa că arestarea lui Dorin Chirtoacă va schimba spre bine activitatea Primăriei, din păcate, nu s-a adeverit, iar aceasta se referă în primul rînd la transportul public şi reabilitarea drumurilor".

Potrivit lui, "majoritatea autobuzelor din parcul auto din oraş au termenul de exploatare depăşit, controlul Primăriei asupra activităţii microbuzelor nu este unul eficient, iar problema cu privire la serviciile de taxi nu este rezolvată".

"De asemenea, există probleme mari cu reparaţia străzilor municipale. Multe lucrări depăşesc cu mult bugetul declarat. De exemplu, pentru reconstrucţia străzii Alecu Russo, în loc de 70 de milioane a fost nevoie de 110 milioane de lei, iar pentru reabilitarea străzii Ştefan cel Mare şi Sfînt au fost necesari 3 milioane de euro suplimentari. În curînd începe anul şcolar, va spori traficul de pasageri, iar Chişinăul nu este pregătit. Din acest motiv, Partidul Socialiştilor cere demisia conducerii serviciului municipal de transport public", a reiterat consilierul.

Colegul acestuia, Alexandru Odinţov, a criticat privatizarea în continuare a loturilor de pămînt municipale, îndeosebi a scuarului cu o suprafaţă totală de 500 m.p., la intersecţia străzilor Armenească şi Bucureşti, pe care intenționează să-l privatizeze o companie privată, în baza unei decizii judecătoreşti.

„Vineri a avut loc şedinţa de judecată, iar viceprimarul Nistor Grozavu a fost tras la răspundere administrativă pentru faptul că nu a emis în termenul stabilit decizia Primăriei cu privire la vînzarea terenului. În total, în Chişinău, de pe 20 de terenuri au fost ridicate sechestrele şi pot fi vîndute persoanelor fizice", a subliniat consilierul.

Potrivit lui, "politica lui Chirtoacă, îndreptată spre vînzarea proprietăţii oraşului, a adus un prejudiciu de 5 milioane de euro. Aceasta continuă să funcţioneze. Din acest motiv, este necesar ca primarul să fie scos din funcţie cu orice preţ, prin sentinţa de judecată sau printr-un referendum deschis".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?