Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platforma DA cere ANRE să revizuiască tarifele la energia electrică

21 aug. 2017,, 17:22   Economie
2261 2

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) cere Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să revizuiască tarifele la energia electrică pentru consumatorii finali. Acest fapt este menționat într-o declaraţie a Partidului.

Autorii declaraţiei susţin că, începînd cu 1 iulie 2017, Republica Moldova achiziţionează energie electrică de la Hidrocentrala Cuciurgan cu 45 de dolari pentru 1 MWh sau cu 10% mai ieftin decît prevedea contractul încheiat anterior cu furnizorul din Ucraina (DTEK Trading - "I."). Totodată, în perioada ianuarie-august, dolarul s-a depreciat faţă de moneda naţională cu peste 10%, ceea ce impunea o micşorare palpabilă a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale.

Platforma DA menţionează că, "în urma semnării recente a contractului de livrare a energiei electrice cu furnizorul din Transnistria, continuă în regim accelerat majorarea datoriilor de peste 6 miliarde de dolari faţă de "Gazprom" pentru gazul consumat în partea stîngă a Nistrului, sumă care, în mod arbitrar, este pusă pe umerii întregii ţări".

„În paralel cu aceasta, tandemul Plahotniuc-Dodon a fost şi rămîne preocupat de schimbarea sistemului electoral, extinderea atribuţiilor prezidenţiale, declaraţii geopolitice sterile, intimidarea opoziţiei şi alte acţiuni inutile pentru cetăţenii ţării", consideră Platforma DA.

În declaraţie se menţionează că Platforma Demnitate şi Adevăr "se va opune şi în continuare oricăror derapaje antidemocratice, antisociale sau de alt gen, informînd, totodată, societatea şi partenerii de dezvoltare asupra modului în care este condusă astăzi Republica Moldova".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?