X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ședința de judecată în cazul lui Dorin Chirtoacă a fost întreruptă

21 aug. 2017,, 11:58   Capitala
3481 1

Şedinţa de judecată în dosarul primarului general suspendat Dorin Chirtoacă a fost întreruptă și va continua pe 24 august, ora 15.00, atunci cînd judecătorul se va pronunța referitor la plîngerile examinate astăzi.

Este vorba de două plîngeri ale apărării – cu privire la înlăturarea avocaţilor Tatiana Iovu şi Gheorghe Malic, dar şi cu privire la ordonanţa de pornire a urmăririi penale.

Dorin Chirtoacă a spus că cei doi avocaţi au fost înlăturaţi de la proces ilegal, pentru că procurorul nu are dreptul să înlăture un avocat ales. Potrivit lui, apărarea poate fi înlăturată doar la solicitarea clientului. Cît ţine de cea de-a doua plîngere, edilul suspendat a declarat că este vorba despre ordonanţa din septembrie 2015, în care este scris la timpul viitor că în administraţia publică locală vor fi aranjate nişte licitaţii.

„Cert este că în ambele cazuri Procuratura fuge de examinarea dosarului de către instanță. Vrea să fie transmis la instanța de fond sau să fie respins ca inadmisibil. Nu doresc să fie examinate acțiunile lor pe care noi le considerăm ilegale”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Primarul general supendat a mai adăugat că oricare instanță care va avea acest dosar va trebui să dea dovadă de curaj și eroism pentru a pune capăt acestui cerc vicios și s-a revoltat pe faptul că i-a fost prelungit mandatul de arest pe baza unei copii, acuzînd că judecătorul a copiat 8 pagini din 12 din alte dosare.


Potrivit procurorului Dumitru Robu, hotărîrea privind urmărirea penală nu se contestă de regulă, însă apărarea are dreptul de a consta orice acțiune. Cu toate aceste, plîngerile vor fi expediate instanței de fond pentru că nu ține de competența instanței de instrucție să se pronunțe asupra acestora.

Amintim că, primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut la 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost pus oficial sub învinuire și eliberat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei, concomitent cu, conferința susținută de liderul PL, Mihai Ghimpu, cînd acesta a anunțat că formațiunea sa părăsește coaliția de guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?