Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum a crescut mărimea mitelor

21 aug. 2017,, 13:43   Societate
2106 0

Cetățenii Moldovei au început să dea mită dea mită mai mare: care este suma medie a mitelor extorcate și primite?

Organele de drept din Moldova au calculat valoarea medie a mitei.

Potrivit datelor preliminare, suma medie a mitelor extorcate / primite depășește 70.000 lei (circa 4.000 de dolari). Calculul corespunzător a fost făcut pe baza deciziilor judecătorești pronunțate în anul 2016 pe cazurile legate de corupție.

Conform statisticilor, în Moldova au început să dea mită în sume mai mari. Astfel, suma medie a mitei extorcate / primite în anul 2015 a depășit 50 de mii de lei.

Un studiu mai detaliat la acest subiect va fi publicat ulterior.


Apropo, mita în țară se dă nu numai în bani, ci și în mașini de lux și bunuri imobiliare. Începînd din toamna anului trecut, în Moldova au început arestările în masă în baza suspiciunilor de corupție.

Acțiuni de urmărire penală au fost întreprinse în privința funcționarilor: Serviciului Vamal, judecătorilor, angajaților Camerei de Licențiere și a celor din Poliție, acestea vizînd și pe: viceministrul Economiei Valeriu Triboi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama, ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc, primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, viceprimarul Chișinăului Nistor Grozavu și pe șeful Direcției transport și căi de comunicații, Igor Gamrețchi. Lista este destul de lungă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?