Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon își va continua demersurile pentru legalizarea moldovenilor în Rusia

21 aug. 2017,, 13:01   Politică
2983 3

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, va solicita autorităţilor Federaţiei Ruse să lanseze o nouă etapă de legalizare a moldovenilor pe teritoriul Rusiei.

El a anunțat acest lucru sîmbătă, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti, care au venit în ţară pentru a participa la Zilele Diasporei.

Preşedintele a discutat cu concetăţenii subiecte ce ţin de situaţia internă şi politica externă a Republicii Moldova.

"Au fost abordate şi subiecte practice referitoare la evoluţia înţelegerilor şi a acordurilor asupra cărora s-a convenit în cadrul întrevederilor cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Muncim în continuare pentru amnistie conform art. 27 al Legii federale nr. 114 a Federaţiei Ruse. Totodată, în primăvara anului curent, în urma aplicării amnistiei migraţionale, zeci de mii de moldoveni aflaţi ilegal pe teritoriul Rusiei au reuşit să se legalizeze", a remarcat Dodon.

Potrivit lui, administraţia preşedintelui RM va solicita o nouă etapă de legalizare, deoarece încă sînt mulţi moldoveni care nu au reuşit să treacă această procedură.

De asemenea, Igor Dodon a menţionat că vor avea loc două mari întrevederi cu diaspora, una la Moscova în luna octombrie şi alta în luna noiembrie în capitala Italiei, Roma.

Preşedintele ţării a reiterat faptul că în premieră a fost numit un consilier prezidenţial pentru relaţiile cu diaspora şi, de asemenea, va face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în următorul Parlament.

În context Igor Dodon a declarat că instituţia prezidenţială va depune şi în continuare toate eforturile în vederea consolidării legăturilor diasporei cu Patria.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?