Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Structurile de forță ucrainene au încercat să rupă linia de apărare a RPD

21 aug. 2017,, 11:12   Externe
2146 0

Reprezentantul Comandamentului Operațional al Republicii Populare Donețk Eduard Basurin a specificat că „a fost dat un răspuns adecvat” și forțele ucrainene s-au retras.

Structurile de forță din Ucraina au încercat să străpungă linia de apărare a RPD în regiunea satului Jabicevo, situat la nord de Donețk. Acest lucru a fost anunțat duminică de către reprezentantul Comandamentului Operațional al RPD, Eduard Basurin.

„În ajunul Zilei Independenței Ucrainei, 57 de unități ale brigăzii de infanterie motorizată, sub comanda lui Krasilnikov, au încercat să captureze pozițiile noastre în regiunea satului Jabicevo”, a menționat el. Eduard Basurin a specificat că acțiunilor inamicului „a fost dat un răspuns adecvat”, în urma căruia forțele de securitate ucrainene s-au retras.

Din toamna anului 2014 membrii grupului de contact privind soluționarea situației din estul Ucrainei au anunțat mai bine de 10 ori despre stabilirea unor acorduri de armistițiu. Ultimul, cunoscut sub numele de „armistițiu de pîine”, a fost stabilit pe 21 iunie. Acesta a intrat oficial în vigoare pe 24 iunie și urmează să fie respectat pe toată durata perioadei de recoltare – pînă la sfîrșitul lunii august. Cu toate acestea, atacurile continuă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?