X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Statele Unite vor apăra Japonia în caz de atac

18 aug. 2017,, 22:30   Externe
1555 0

Șeful Statului Major Interarme american a insistat vineri asupra solidității alianței cu Japonia, declarînd că Statele Unite sînt gata să apere arhipelagul în cazul unui atac, într-o referire la Coreea de Nord.

Generalul Joe Dunford, în vizită la Tokyo la sfîrșitul unui turneu în Asia, s-a întîlnit cu omologul său japonez, Katsutoshi Kawano, înainte de o întîlnire cu prim-ministrul Shinzo Abe.

Vizita intervine după provocările militare ale Phenianului, care a amenințat că va lansa rachete asupra insulei americane Guam din Pacific, trecînd peste arhipelagul nipon, notează AFP.

"Cred că am vrut să fim clar înțeleși de Coreea de Nord și de restul regiunii că un atac asupra unuia dintre noi echivalează cu un atac împotriva noastră", a declarat Joe Dunford. "Și acest lucru este foarte, foarte important în contextul descurajării nucleare".

Cel mai înalt grad militar al armatei SUA a reiterat "angajamentul ferm" al Statelor Unite pentru securitatea aliatului lor japonez, deja reafirmată cu o zi înainte de noul ambasador la Tokyo, Bill Hagerty, precum și la reuniunea 2+2 de la Washington între miniștrii de externe și ai apărării celor două țări.


Joi, Hagerty a declarat de asemenea că dorește "o mai mare implicare a Japoniei și o mai mare responsabilitate și autoritate a Japoniei".

"Apreciem faptul că președintele Donald Trump a spus clar că toate opțiunile sînt pe masă pentru a proteja alianța", a răspuns la rîndul său Shinzo Abe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?