X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cod galben de secetă în toată țara

18 aug. 2017,, 18:15   Societate
2203 0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod galben de secetă hidrologică pe tot teritoriul țării, relatează MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, Codul a intrat în vigoare astăzi și va dura pînă la 31 august. Totodată, meteorologii solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Temperaturile caniculare de peste 33 de grade Celsius care au dus la scăderea apei în rîuri se vor menține pe tot teritoriul țării pînă la începutul săptămînii viitoare atunci cînd va expira codul galben de caniculă.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sînt prognozate temperaturi minime de plus 10 grade Celsius, noaptea, în nordul ţării, și maxime de 33 grade, ziua, în sudul ţării.

Pe timp de caniculă, medicii recomandă limitarea duratei plimbărilor şi a băilor solare între orele 10.00–18.00, a efortului fizic intens, purtarea hainelor din fibre naturale de culori deschise, cu mînecă lungă şi acoperirea capului cu chipiuri și pălării. La fel, este recomandat consumul în medie a 2–3 litri de apă plată nu prea rece, a ceaiurilor călduţe, fructelor/legumelor proaspete, evitarea băuturilor alcoolice şi a celor ce conţin cofeină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?