X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Explicațiile Președinției, după ce mai mulți moldoveni au renunțat la cetățenie

18 aug. 2017,, 16:31   Politică
5372 8

După ce în presă au apărut informații precum că circa 600 de cetățeni moldoveni au renunțat la cetățeni, purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, a venit cu unele explicații, notează Noi.md.

Potrivit lui, marea majoritate a cetățenilor care au solicitat renunțarea la cetățenie sînt stabiliți cu traiul peste hotarele țării, o bună parte dintre ei fiind în Germania. Din cauză, că legislația statelor respective nu permite angajarea în unele instituții în cazul în care cetățenii dețin și cetățenii a altor state, aceștia au fost nevoiți să renunțe la cetățenia Moldovei, a explicat Ceban.

„Cu regret, trebuie să menționăm că aceste persoane au decis că nu se vor întoarce în Republica Moldova. Majoritatea dintre ei au depus cereri de foarte mult timp, cereri care nu au fost examinate în cadrul Aparatului Președintelui cîte doi, trei și mai mulți ani. Aceste persoane au avut probleme majore în țările de destinație în care au plecat. Cît n-ar fi de neplăcută această procedură, dar trebuie să ținem cont de faptul că ei sînt originari din Republica Moldova și dacă avem posibilitatea să-i ajutăm, cred că ar trebui să o facem”, a reacționat Ceban.

El a mai precizat că de la preluarea mandatului de către Igor Dodon, cîteva sute de persoane au redobîndit sau le-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova.

Menționăm că din luna decembrie 2016 și pînă în prezent, președinția a emis 4 decrete semnate de Igor Dodon, prin care au renunțat la cetățenia R.Moldova 612 de persoane. Din această cifră, 139 sînt copii. Persoanele cărora le-a fost aprobată renunțarea la cetățenia moldovenească au deja domiciliu în alte state și cetățenia acestora.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?