X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

De ce președintele turc a bronat în Chișinău un hotel întreg

18 aug. 2017,, 16:00   Politică
8916 0

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, intenționează să efectueze o vizită oficială la Chișinău pe data de 15 decembrie, potrivit unor surse diplomatice.

În acest sens, echipa de protocol a rezervat întreg hotelul Radisson Blu din centrul Capitalei, cunoscut drept unul dintre cele mai luxoase.

Vizita lui Erdogan la Chișinău ar urma să dureze două zile, însă acest lucru urmează să fie definitivat între Președinția R. Moldova și cea turcă.

Președintele Igor Dodon a pomenit de mai multe ori despre o posibilă vizită a lui Erdogan, la Chișinău. Iar astăzi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Moldova, Hulusi Kilic, în cadrul căreia a abordat acest subiect.

„Am abordat subiecte de actualitate ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-turce și cu privire la situația internă și politica externă a țării. Am făcut o evaluare a înțelegerilor și priorităților de colaborare pe perioada imediat următoare, inclusiv, vizita Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, la Chișinău”, a scris președintele moldovean pe Facebook.


În cadrul vizitei sale la Istanbul, Igor Dodon a obținut promisiunea omologului său că Turcia va finanța lucrările de reparație a Președinției, devastată în urma evenimentelor din 7 aprilie. În luna septembrie urmează să se desfășoare licitația pentru contractarea companiei care va efectua lucrările de rigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?