Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cine este noua ambasadoare a Germaniei în Moldova ?

18 aug. 2017,, 15:10   Politică
6588 0

În fruntea reprezentanței diplomatice a Germaniei în Moldova a fost numită Julia Monar.

Numirea noii ambasadoare germane poate contribui la îmbunătățirea relațiilor bilaterale, fapt în care sînt interesate ambele părți. Julia Monar are o experiență bogată în domeniul jurisprudenței, așa cum se poate vedea din scurta ei biografie realizată de portalul NOI.md.

Julia Monar a studiat dreptul la universitățile din Bonn și Geneva, cu accent pe legislația internațională și europeană. Din 1987 pînă în 1989 și-a făcut studiile în cadrul programului MPA la Școala Kennedy, unde a absolvit masteratul în administrație publică. A activat în calitate de avocat, predînd în paralel la cursurile de legislație antimonopolistă din SUA în cadrul școlii de drept de la Universitatea Harvard. Prelegerile Juliei Monar au stat la baza disertației sale, pe care ea a apărat-o cu succes și a devenit doctor în drept.


Cariera diplomatică a Juliei Monar a început în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei (MFAE), unde ea a oferit asistență juridică la nivel internațional. A activat în calitate de consultant la ambasadele germane din Costa Rica, Finlanda și Columbia. Pînă de curînd, ea a condus Departamentul de control al exportului de bunuri cu dublă utilizare de pe lîngă MFAE de la Berlin. Activitatea ei în cadrul ambasadelor germane a arătat că ea este interesată în construirea infrastructurii pentru populația locală. Astfel, activînd în cadrul Ambasadei Germaniei din Costa Rica, Julia Monar a contribuit la edificarea unei clădiri în care sătenii din provincia Guatil au obținut posibilitatea să păstreze și comercializeze propriile produse.

Precizăm că pe 17 august Julia Monar i-a înmînat viceministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii copiile scrisorilor de acreditare și a purces la muncă în calitate de ambasadoare a Germaniei. Ea l-a asigurat pe viceministru că autoritățile germane sînt interesate să acorde Moldovei sprijin în implementarea reformelor. Diplomata l-a substituit în acest post pe ambasadorul Ulrike Knotz, care a deținut această funcție din 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?