Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chirtoacă rămîne în arest preventiv la domiciliu

18 aug. 2017,, 11:21   Politică
2497 0

Dorin Chirtoacă rămîne în arest preventiv la domiciliu. Curtea de Apel a respins la 17 august, ca nefondat, recursul avocaţilor, care au solicitat eliberarea clientului.

Procurorii s-au arătat mulţumiţi de decizia magistraţilor, menţionînd că învinuitul ar putea influenţa martorii. Între timp, Chirtoacă acuză magistraţii instanţei de fond de plagiat, relatează Mesager.

Procurorii spun că, menţinerea primarului suspendat din funcţie, în arest la domiciliu va favoriza bunul mers al anchetei. „sînt bănuieli rezonabile că inculpatul va influenţa martorii, va crea presiuni asupra acestora de a-şi schimba declaraţiile. Astfel riscul împiedicării bunei desfăşurări a cauzei penale este unul iminent”, a declarat procurorul Dumitru Robu.

La rîndul său, Dorin Chirtoacă se arată nedumerit de decizia Curţii de Apel, în condiţiile în care, potrivit lui, nu ar exista probe care l-ar incrimina. În acelaşi timp, el a anunţat că va depune o plîngere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde va sesiza plagierea consecutivă a încheierilor judecătoreşti, emise, potrivit lui, înainte de pronunţarea deciziilor de prelungire a arestului preventiv.

„Această încheiere este copiată, cuvînt în cuvînt primele 4 pagini şi jumătate, aproape 5, sînt copiate din demersul procurorului cu tot cu greşeli. Următoarele 4 pagini sînt copiate din hotărîrea de judecată a altui judecător”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA pe 25 mai, într-o cauză privind depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz de putere în dosarul parcărilor cu plată. La cererea procurorilor Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al municipiului Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?