X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Află programul Zilelor Diasporei în Republica Moldova

18 aug. 2017,, 09:32   Societate
2142 0

În perioada 18-20 august, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat organizează - sub patronajul Guvernului - Zilele Diasporei în Republica Moldova, ediția a IV-a.

Pe 18 august, la ora 9:00, BRD va organiza Ziua ușilor deschise la Guvern, eveniment care va întruni reprezentanți ai Guvernului și reprezentanți ai diasporei Republicii Moldova. Totodată, în cadrul evenimentului va fi prezentată cartografierea diasporei din șase țări (Italia, Rusia, Marea Britanie, Germania, Israel, Portugalia), precum și Republica Moldova. De asemenea se va face prezentarea Grupurilor de Excelență ale Diasporei.

Pe 19 august, la Festivalul Internațional GUSTAR, ediția a VII-a - care anul acesta este organizat în parteneriat cu BRD și are scopul de a intensifica relațiile diasporei Republicii Moldova cu cei rămași acasă - BRD va organiza o expoziție (tîrg) „Moldova de oriunde” a membrilor diasporei.

Pe 20 august, BRD va organiza Cupa diasporei la mini-fotbal.

Precizăm că Zilele Diasporei sînt organizate anual, la sfîrșitul săptămînii a treia din luna august, conform Hotărîrii de Guvern Nr. 735, din 09.06.2016.


Activitățile din cadrul Zilelor Diasporei sînt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?