Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, în inspecție la o altă bază militară: ce a constatat

17 aug. 2017,, 17:29   Politică
4475 4

Zis și făcut! Președintele a mers astăzi din nou în inspecție la două baze militare din Moldova. El a vizitat baza de aviație „Decebal” din Mărculești și cea de păstrare tehnică a armamentului și patrimoniului militar din Florești, notează NOI.md.

Igor Dodon spune că nu a constatat, nici de această dată, nimic ieșit din comun, și nici nu a fost depistată prezența trupelor altor state. În context, el a anunțat despre convocarea Consiliului Suprem de Securitate la 29 august curent.

În cadrul ședinței ar urma să fie discutate mai multe probleme, inclusiv cea de securitate, dar și situația militarilor moldoveni.

„Consider că trebuie reformat cardinal Ministerul Apărării, în special, serviciul militar să se desfășoare prioritar pe bază de contract, efectivul să fie profesionist și bine motivat de stat, astfel ca să poată reacționa în situații excepționale. De asemenea, consider că trebuie de revenit la garantarea pachetului social pentru militari, anulat de guvernare în anul 2009”, a declarat Dodon.

Șeful statului și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că unii politicieni se pregătesc de noul sezon politic și încearcă să speculeze problema referitoare la securitatea țării.


„Ei nu conștientizează că acestea pot aduce mari prejudicii țării și cetățenilor noștri. În calitate de comandant suprem a Forțelor Armate, voi face tot posibilul să asigurăm pacea în țara noastră, păstrarea calității de stat neutru a Republicii Moldova și nu voi admite aderarea la niciun bloc militar din afara țării”, a concluzionat Dodon.

Menționăm că la începutul săptămînii curente șeful statului a inspectat poligonul militar de la Bulboaca, pe fundalul informaţiilor vehiculate în ultimul timp precum că baza militară ar urma să fie modernizată cu ajutorul SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?