Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platforma DA: Guvernarea lovește în cetățeni prin instituirea unei noi taxe

17 aug. 2017,, 16:10   Politică
2708 0

Guvernarea vrea să împovăreze în mod abuziv şi nejustificat prestatorii serviciilor de comunicaţii electronice, au semnalat astăzi reprezentanții platformei „Demnitate și Adevăr”, citați de NOI.md.

Potrivit lor, Guvernul ar intenționa să introducă o taxă pentru prestarea serviciilor de comunicaţii electronice în mărime de 1,5% din veniturile lunare de vînzări pentru toţi furnizorii. Exponenții „DA” afirmă că introducerea acestei taxe va afecta inevitabil consumatorii finali ai serviciilor de telefonie fixă şi mobilă, de internet şi de televiziune din Moldova, întrucît operatorii vor fi nevoiţi să ridice tarifele pentru deservirea clienţilor.

„Ceea ce se propune în proiectul de lege privind modificarea politicii fiscale este o mare absurditate. În loc să facă această despovărare fiscală, statul vine cu ideea de a împovăra toţi operatorii. Noi vedem că guvernarea loveşte din nou în ceea ce se mişcă în Republica Moldova”, a relatat vicepreşedintele Platformei „DA” Alexandru Slusari.

Formațiunea a cerut retragerea necondiţionată a proiectului de lege privind introducerea taxei pentru prestarea serviciilor de comunicații. Totodată, partidul a lansat un apel către societatea civilă și partenerii de dezvoltare să intervină pentru efectuarea unei expertize a impactului acestei taxe asupra mediului de afaceri şi consumatorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?