X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Republica Moldova va avea o hartă interactivă a bucatelor și băuturilor

18 aug. 2017,, 00:00   Societate
3207 0

Experții în domeniul agro-industrial din mai multe regiuni din Republica Moldova urmează să realizeze un studiu pe teren pentru a identifica produsele cu potențial de indicație geografică.

Aceștia au fost instruiți în cadrul unui seminar organizat recent de AGEPI.

Experții din teritoriu s-au familiarizat cu tehnicile de realizare a unui studiu în vederea identificării produselor cu potențial de indicație geografică, metodologia de identificare și instrumentele care vor fi utilizate în acest scop.

Pentru realizarea activităților proiectului privind identificarea produselor care beneficiază sau ar putea beneficia de protecția indicațiilor geografice, urmează a fi realizat un studiu pe teren de către persoane avizate în domeniul agro-industrial din diverse regiuni ale Republicii Moldova, care vor evalua situația din regiunile pentru care au fost recrutați în vederea identificării produselor cu potențial de indicație geografică. Exercițiul va fi realizat în baza unei metodologii și a unor instrumente elaborate în cadrul proiectului de către Anatol Fala, expert național, Director de program, Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală (ACSA).

În rezultatul acestui studiu va fi elaborată o hartă interactivă cu produse, băuturi, bucate și meșteșuguri cu IGP, DOP și/sau STG identificate pe teritoriul Republicii Moldova.


Inițiativa are loc în cadrul Planului de acțiuni de implementare a proiectului de asistenţă tehnică „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?