X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Brigitte Macron speră să-și "asume rolul public"

17 aug. 2017,, 23:00   Externe
2084 0

Brigitte Macron, soția președintelui francez Emmanuel Macron, afirmă că vrea să-și "asume rolul public" care va fi hotărît "printr-o cartă a transparenței" ce va preciza "misiunile și mijloacele sale", într-un interviu acordat revistei Elle, care urmează să apară vineri, potrivit AFP.

"La fel ca toate cele care m-au precedat, îmi voi asuma rolul meu public, dar francezii vor ști de acum înainte ce mijloace sînt puse la dispoziția mea", afirmă ea într-un prim fragment publicat pe site-ul săptămînalului.

"Pe site-ul Palatului Elysee vor fi postate online întîlnirile și angajamentele mele pentru ca francezii să știe exact ceea ce fac", indică Prima Doamnă. "Important este ca totul să fie foarte clar", subliniază ea.

În prezent, niciun text nu definește cadrul de acțiune al soției președintelui francez și nici mijloacele care îi sînt alocate.

Crearea unui statut oficial al "Primei Doamne" a fost avută în vedere de Emmanuel Macron înainte ca o petiție ostilă acestui statut să adune peste 300.000 de semnături în trei săptămîni.


Acesta este primul interviu acordat de Brigitte Macron după alegerile prezidențiale din 7 mai. După această dată, ea nu s-a exprimat în presă, apărînd doar în cîteva reportaje foto din reviste populare și înregistrări video de la Palatul Elysee, difuzate pe rețelele de socializare. Soția președintelui va apărea vineri pe coperta revistei grupului Lagardere, în Franța, dar și pe coperțile mai multor ediții internaționale ale săptămînalului.

Viitoarea cartă a transparenței, așteptată în zilele următoare, ar urma în special să confirme situația actuală, a precizat miercuri anturajul său: Brigitte Macron dispune de trei colaboratori, între care doi consilieri prezidențiali detașați pe lîngă ea și o secretară.

Fosta învățătoare ar putea să se implice în probleme al căror "fir conducător" va fi educația și problemele legate de handicap, potrivit unor surse din anturajul său.

În interviu, Brigitte Macron vorbește despre căsătoria sa, glumind fără complexe în legătură cu diferența de 24 de ani dintre ea și soțul ei. "Singurul defect al lui Emmanuel e că el este mai tînăr decît mine", spune ea.

"Cînd citesc lucruri despre cuplul nostru am întotdeauna impresia că citesc despre istoria altcuiva. Totuși, povestea noastră este atît de simplă", continuă cea care a fost profesoara de teatru a lui Emmanuel Macron, cînd el avea 16 ani și care mai tîrziu a divorțat pentru a se căsători cu el. "Dacă nu aș fi făcut această alegere, aș fi trecut pe lîngă viață", a mărturisit ea.

Întrebată în legătură cu sosirea sa la Palatul Elysee, ea răspunde: "Cu Emmanuel eu sînt atît de obișnuită să mi se întîmple lucruri extraordinare, încît mă întreb mereu care va fi următoarea aventură. Și asta durează de 20 de ani".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?