Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Marea Britanie va ajuta la cultivarea pomușoarelor în Moldova

17 aug. 2017,, 16:00   Economie
2565 0

Satele Teliţa şi Speia din raionul Anenii-Noi şi satul Buţeni din raionul Hînceşti au cîştigat un concurs privind implementarea modelului OVOP, „Un sat – un produs”, pentru culturi bacifere (pomuşoare), în cadrul proiectului "Consolidarea dezvoltării economice locale în Moldova".


Organizatorii proiectului au declarat că proiectul este prevăzut pentru un an şi urmează a fi implementat de Centrul de Consultanţă în Afaceri. Acesta are drept scop să contribuie la reducerea sărăciei în zonele rurale ale Moldovei şi este finanţat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Potrivit managerului proiectului, Melania Lefter, localităţile cîştigătoare vor cultiva pomuşoare. Respectiv, 16-20 de gospodării casnice per localitate vor beneficia de material săditor şi suport calificat, iar încă 35 de gospodării vor beneficia de consultaţii privind dezvoltarea afacerilor cu pomuşoare.

Tipurile de culturi bacifere pe care le vor cultiva gospodăriile casnice din aceste sate vor fi stabilite în urma unor investigaţii suplimentare a solurilor, dar şi a întîlnirilor într-un format mai larg dintre echipa de implementare a proiectului şi reprezentanţii localităţilor cîştigătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?