Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cu ce se ocupă foştii consilieri ai unui fost preşedinte

17 aug. 2017,, 13:41   Politică
3913 0

Unii dintre foștii membri ai cabinetului ex-președintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti s-au întors la activitatea pe care au avut-o pînă a fi numiți în funcţii la preşedinţie, iar alţii au activităţi noi.

Ion Păduraru a deținut funcția de secretar general a aparatului ex-președintelui Republicii Moldova. El a revenit în avocatură şi activează în cadrul biroului ce-i poartă numele.

Ex-consilierul pentru politică externă și integrare europeană Iulian Grigoriță a revenit în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova în calitate de șef al Direcției Europa Occidentală din cadrul Direcției generale cooperare bilaterală.

Fostul consilier în domeniul politic Aurelia Peru-Balan, după expirarea mandatului, a susținut teza de doctor-habilitat în științe politice. Ea a devenit conferențiar la Departamentul comunicare, Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. În același timp, este cercetător științific și coordonator la Institutul de Cercetări Juridice și Politice la Academia de Științe a Moldovei, iar recent a devenit decan al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea de Studii Europene din Moldova.

Mihail Șleahtițchi, ex-consilier prezidenţial în domeniul culturii, învăţămîntului şi ştiinţei, actualmente nu deține nicio funcție, însă, potrivit lui, a avut mai multe oferte și urmează să ia o decizie. „În decurs de o lună, cred că lucrurile se vor clarifica”, a spus fostul consilier.


Ex-consilierul în domeniul dezvoltării sociale Vladimir Șarban actualmente este membru al Comisiei Electorale Centrale, funcție preluată în 2016.

Ex-purtătorul de cuvânt al şefului statului Vlad Ţurcanu, care a plecat din funcţie cu cîteva luni înainte de expirarea mandatului lui Nicolae Timofti, a revenit în jurnalism.

Despre alţi foşti consilieri ai ex-preşedintelui Nicolae Timofti nu am reuşit să obţinem informaţii. Vom reveni la această temă pe parcurs, odată cu obţinerea informaţiilor relevante.

Amintim că, potrivit legii, consilierii din cabinetul preşedintelui nu au dreptul să-şi continue mandatul odată cu schimbarea şefului de stat. Acest drept îl au doar funcţionarii din cadrul instituţiei prezidenţiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?