Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon vrea o nouă strategie națională de securitate

17 aug. 2017,, 12:11   Politică
2799 2

Șeful statului a desfășurat astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții serviciului Consiliului Suprem de Securitate, informează Noi.md.

Subiectul principal pus în discuție a fost elaborarea unei noi Strategii a securității naționale, întrucît, argumentează Dodon, cea elaborată în perioada mandatului lui Nicoale Timofti nu corespunde realității.

”În premieră, abordarea va fi profesionistă, ținînd cont de toate riscurile și amenințările, atît pe intern cît și pe extern, în adresa Securității Naționale. Drept obiectiv de bază am propus ca Strategia să fie elaborată, definitivată și transmisă Parlamentului spre adoptare, pînă la finele anului 2018”, a declarat Dodon.

Anterior, demnitarul a semnat un decret privind retragerea Proiectului strategiei securității naționale, deoarece, în opinia lui, nu corespundea situației la zi. El a dispus și crearea unei comisii pentru elaborarea Strategiei securității naționale a Republicii Moldova, care să corespundă intereselor naționale, statutului de neutralitate, consolidării statalității.

În prezent, rămîne în vigoare Strategia de securitate din anul 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?