Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În R. Moldova va fi creat un Registru al adreselor

17 aug. 2017,, 14:01   Societate
2230 0

Legea ce prevede crearea unui Registru de stat al adreselor va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit prevederilor legii, în Moldova va fi instituită o bază electronică pentru evidența și identificarea centralizată a unităților administrativ-teritoriale, localităților, străzilor și adreselor obiectivelor de pe teritoriul ţării. Conform documentului, în baza de date vor fi incluse clădiri, încăperi izolate, parcuri, pieţe publice, zone de odihnă, terenuri de sport, parcări auto și alte obiective autorizate în care poate fi desfăşurată o activitate.

Adresele vor conţine elemente precum: statutul şi denumirea localităţii, denumirea arterei de circulaţie, distanţa amplasării obiectivului pe un anumit drum, numărul clădirii, numărul scării sau cel al intrării principale.

Documentul stabileşte şi o serie de cerinţe tehnice speciale faţă de indicatoarele stradale care urmează să cuprindă precizări ale denumirilor arterelor şi zonelor de circulaţie publică. Înscrierile pe indicatoarele stradale se vor efectua doar în limba de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?